Vloer

Eigenschappen van een natuurstenen vloer

Een natuurstenen vloer geeft het interieur van het huis een chique uitstraling, vooral bij marmeren en graniet vloeren is dit het geval. De duurzaamheid van het materiaal is namelijk erg groot en het behoeft weinig onderhoud. Mocht de bovenste laag van de steen afschilferen of kapot springen is dat geen probleem. Steensoorten hebben namelijk door-en-door dezelfde kleur en motief. Natuurstenen vloeren zijn daarom zeer kleurvast en hebben een lange levensduur. Goedkoop is een stenen vloer niet, maar de duurzaamheid maakt het tot een goede investering.

Een natuursteen rolt natuurlijk niet van de lopende band. Hierdoor is geen enkele steen hetzelfde. Dit geeft zowel de charme aan het product, maar maakt het wat gecompliceerder om een duidelijk beeld van het eindresultaat te krijgen. De verkoper van een stenen vloer zal wel altijd in staat zijn een duidelijke indicatie te geven van het eindresultaat.

Een stenen vloer heeft een zeer lange levensduur en vraagt om weinig onderhoud. Natuurstenen worden niet in de fabriek gemaakt, hierdoor is geen enkele stenen vloer hetzelfde. Dit maakt een stenen vloer nog meer bepalend in het uiterlijk van uw huis. Afhankelijk van de sfeer in huis kunt u kiezen voor een matte afwerking of juist een glanzende afwerking van de stenen. Polijsten levert een hoogglans op en de term “gezoet” gebruikt men voor een zijdeglans oppervlakte. Andere afwerking voor de vloer zijn bijvoorbeeld branden en zandstralen en boucharderen. Dit levert een ruwer oppervlakte op.