Tuinaanleg

Een hovenier uitzoeken

Het werk van een hovenier bestaat niet enkel uit het planten van paar bomen. Het aanleggen van bijvoorbeeld een vijver of buitenkeuken zijn specialistisch werk. Maar zelfs het poten van de kleine plantjes vragen om groot inzicht en kennis, bijvoorbeeld m.b.t. de ligging ten opzichte van de zon, de grondsoort, benodigde drainage etc. Informatie over de kosten van tuinaanleg vindt u op Kostenvan.nl

Het aanleggen van een tuin begint bij het ontwerpen van de tuin. De hovenier kan dit voor zijn rekening nemen en met zoveel mogelijk wensen van de opdrachtgever rekening houden. Het keurmerk voor hoveniers heet Groenkeur. Voor de particulier is vooral het Certificaat Tuinaanleg en Tuinonderhoud van belang. Groenkeur controleert haar leden op het volgen van de juiste procedures en veiligheid en kwaliteit van de verrichte werkzaamheden. Mocht de tuin niet naar tevredenheid zijn aangelegd kan Groenkeur bemiddelen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Ook het indienen van een geschil bij een speciaal daarvoor ingestelde commissie is mogelijk.

Vraag bij Tuinlatenaanleggen.nl meerdere offertes voor tuinaanleg aan om zo een goed beeld van de kosten en kwaliteit van hoveniers te krijgen.