Stukadoren

Sausklaar, behangklaar of tegelklaar

Stukadoren betekent niet per definitie dat de wand afgewerkt wordt met een sierpleister zoals spachtelputz of granol. U wilt misschien de wand zelf sauzen, behangen of de muur betegelen.

Een muur die sausklaar wordt opgeleverd is glad en strak en u kunt direct beginnen met het aanbrengen van verflagen. De muren moeten wel altijd nog even geschuurd worden.

Behangklaar stucwerk wordt doorgaans grover opgeleverd dan muren die gesaust worden. Door het iets ruwere oppervlakte hecht de lijm namelijk beter en zal het behang uiteindelijk weer beter op de muur plakken. Ook verbergt behang kleine gaatjes zodat die niet allemaal dichtgesmeerd hoeven worden. Bij een nieuwbouwwoning worden muren vaak behangklaar oplevert. Het opschuren van de muur en het verwijderen van kleine oneffenheden is dan afdoende om te behangen, maar dus niet om te sauzen.

Een tegelklare muur wordt weer ruwer opgeleverd dan een muur waarover u gaat behangen. Dit is wordt gedaan omdat hierdoor de specie of tegellijm beter hecht. Een tegelklaar opgeleverde muur is wel geheel recht, waterpas, haaks en in het lood gemaakt door de stukadoor.

Tip: laat u stukadoren voor betegeling en heeft u nog tegels nodig? Overweeg dan de tegels online te kopen. Maxaro heeft een zeer ruim aanbod, in alle soorten en formaten, tegen de scherpste prijzen.