Serre

Welke soorten serres zijn er?

Net als bij kozijnen zijn er verschillende materialen waar uw serre uit opgebouwd wordt. Een houten serre heeft de meest klassieke uitstraling en past daarom bij een dito huis. De afgelopen decennia zijn kuststof en aluminium serres sterk in opkomst geraakt.

Hout is het klassieke materiaal voor serres. Het zorgt voor een klassieke uitstraling. Houten serres vragen wel om meer onderhoud dan aluminium of kunststof frames. Hout is na een aantal jaren wel wat makkelijker een ander kleurtje te geven is. Voorheen werden houten serres vooral van tropisch hardhout gemaakt. Tegenwoordig garanderen keurmerken als het FSC-keurmerk en het Keurhout-logo dat het hout op verantwoorde wijze geproduceerd is.

Aluminium serres zijn duurzamer, onderhoudsarmer dan hout, maar hebben een lagere isolatiewaarde. Doorgaans is het aluminium gecoat. Het voordeel is dat deze coatings een hoge kwaliteit garanderen en verven onnodig maakt. Let op het KOMO en/of VMRG-keurmerk. Deze keurmerken garanderen de kwaliteit van het framewerk (en dus niet de gehele serre).

Kunststof serres worden gemaakt van PVC, zijn onderhoudsarm, duurzaam en leverbaar in ieder denkbare kleur. Het is mogelijk de serre te maken met een houtnerf motief, zodat je toch en klassieke uitstraling krijgt. Kunststof serres isoleren erg goed en zorgen in combinatie met HR++ voor een duidelijke besparing op energiekosten. Een VKG Keurmerk is geen keurmerk voor de serre in z’n geheel, maar geeft u wel garanties voor een goede kwaliteit van het kunststof framewerk.