Serre

Verschillende soorten glas

Glas is het hoofdbestanddeel van de serre en de keuze voor wat voor type glas u gebruikt is daarom belangrijk. Er zijn twee soorten glas te gebruiken, kunststof en gewoon glas. Het “gewone” glas is doorgaans veiligheidsglas om logische redenen; glasplaten hebben een grote afmeting en dienen daarom tegen een stootje te kunnen. Getint glas is een optie als uw serre op het zuiden staat om hiermee te voorkomen dat het te warm wordt in de serre.
Kunststof ramen heeft het afgelopen decennium een vlucht genomen omdat het materiaal goedkoper, lichter en sterker is dan glas. Kunststof is makkelijker te bewerken en in verschillende kleuren en met allerlei motieven te maken. Ook vraagt het om wat minder onderhoud dan glas. Kunststof heeft wel het nadeel dat het meer geluid produceert bij neerslag.

Voor beiden soorten glas geldt dat hoe dikker, des te beter de isolatiewaarde. Verder is het mogelijk het dak en de wanden van de serre van zonneschermen te voorzien. Hiermee voorkom je dat de serre in een oven verandert.