Schilder

De schilder voorziet hout en wanden van een verflaag. Het aanbrengen van verf heeft niet alleen een decoratieve functie. Verf beschermt de ondergrond tegen bijvoorbeeld weersinvloeden (bij houten kozijnen) of beschadigingen/slijtage (bij de trap). Een belangrijk onderdeel bij schilderen is de voorbereiding. Te schilderen oppervlakten dienen goed geschuurd en vet-vrij gemaakt te worden. Als de kleur van de ondergrond erg afsteekt van de gewenste nieuwe kleur is het gelangrijk dat de schilder enkele lagen grondverf aanbrengt.

Bij de AF-Erkenningsregeling mogen alleen die schilders- en afwerkingsbedrijven deelnemen die in het bezit zijn van de juiste vakdiploma’s. Deelnemende bedrijven worden iedere 3 jaar grondig ge├»nspecteerd. De AF-Erkenningsregeling leveringsvoorwaarden zijn samengesteld met de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Eventuele klachten worden door de stichting AF-Erkenningsregeling afgehandeld.

Zoekt u een schilder? Kijk dan op WelkeSchilder.nl. Hier ziet u direct een overzicht van schilders die op uw adres werkzaam zijn en kunt u snel door filteren naar kenmerken als Werkzaamheden, Keurmerken of bijvoorbeeld Garantie.