Planning
Verbouwen kan heel leuk zijn; het bloed, zweet en de tranen is het eindresultaat vaak meer dan waard. U dient de verbouwing wel goed (financieel) te plannen. Een goede planning voorkomt namelijk dat u een chaotische en stressvolle verbouwing tegemoet gaat. Begin dus niet zonder plan aan een verbouwing want u kunt niet alles onthouden en overzien. Door het opstellen van een plan krijgt u een goed overzicht van wat er allemaal moet gebeuren, waar u rekening mee moet houden en wat de tijdsplanning van de verbouwing zal zijn. De onderstaande stappen en tips kunnen bijdragen aan een soepele afwikkeling van de verbouwing.
-
Financiële afronding
De financiële afronding wordt in grote mate bepaald door de betalingsvoorwaarden zoals die opgenomen zijn in de contracten die u met de vakman afgesloten heeft. In het contract staat op welke data en na welke verrichtte werkzaamheden de vakman moet betalen. Voor schilderen en stukadoren van woningen ouder dan 15 jaar geldt een btw-tarief van 6%. Verbouwingskosten zijn niet aftrekbaar…
-
Afwerken van de verbouwing
Het is verleidelijk de afwerking snel af te ronden omdat u na een stevige verbouwing van het eindresultaat wilt genieten. Maar raffel de afwerking niet af, dat zou zonde zijn van de investering. Hoe verleidelijk ook: Bepaal de precieze afwerking zoals accessoires en meubilair niet op voorhand. Want pas na afronding van de verbouwing kunt u een beter beeld vormen…
-
Uitvoering van de verbouwing
Na veel voorbereiding is het grote moment aangebroken; de verbouwing gaat beginnen. Een paar tips: – Zorg dat u bouwtekeningen van het huis paraat heeft en weet waar leidingen en bedrading loopt. – Begin met het voorbereidende werk dat uw zelf kunt verrichten, zoals bijvoorbeeld het afplakken van ruimten. – Breng het waterleidingbedrijf en energiebedrijf op te hoogte indien relevant.…
-
Uw verbouwing verzekeren
Er zijn aparte verzekeringen af te sluiten voor een verbouwing. Dit is wel zo handig mochten er bepaalde dingen niet goed lopen tijdens en na afloop van het verbouwen. Voor verzekeringen bij het verbouwen geldt: “Beter mee verlegen, dan onverlegen”. Dit is vooral op de rechtsbijstandverzekering en de verzekering van de verbouwing zelf van toepassing. Mocht er iets fout gaan…
-
Verbouwing Plannen / Vergunningen aanvragen
Een tijdsplanning geeft een duidelijk beeld van waar u aan begint. Het is ook een richtlijn voor de opdrachtgevers en leveranciers waar u zaken mee doet. Bij het plannen van de verbouwing dient u met drie zaken rekening te houden 1: Hoe lang gaat het duren voor de bouwvergunning rond is (maximaal 13 weken)? 2: Wat is de maximale levertijd…
-
Leverancier bepalen / materiaal inkopen
De keuze voor welke vakman uit het werk laat uitvoeren hangt van twee dingen af: kwaliteit en prijs. De prijs moet natuurlijk passen in uw beschikbare budget. Kwaliteit is belangrijk voor het totaalplaatje van de aanbouw. Kijk daarom goed naar de prijs – kwaliteit verhouding. Kijk bij de omschrijving van verschillend vakmensen om te zien op welke beschikbare keurmerken er…
-
Uw verbouwing financieren
Heeft u plannen voor een verbouwing? Dan bent u zich vast aan het oriënteren op de mogelijke manieren om uw verbouwing te financieren. Door offertes aan te vragen kunt u de globale kosten van uw verbouwing achterhalen. Zorg er echter wel voor dat het uiteindelijke bedrag niet teveel afwijkt van uw begroting, want het kan lastig zijn om later opnieuw…
-
Oriënteren / Ideeën opdoen
Oriënteer u grondig voor een verbouwing. Het is belangrijk te weten wat er allemaal mogelijk is en welke alternatieven er voor uw wensen op de markt zijn. Het kan namelijk zijn dat een alternatief een goedkopere of mooiere oplossing oplevert. Bijvoorbeeld: U denkt na over een aanbouw: Ga dan ook bij een serreleverancier kijken om te zien wat er op…