Dakkapel

Soorten glas

Enkel glas wordt alleen nog in oude huizen aangetroffen. Tegenwoordig worden bijna alle huizen opgeleverd met dubbel glas. Het loont de moeite uw huis van dubbel glas te voorzien door de besparing die het oplevert op de energierekening en het minder belastend is voor het milieu. Er zijn momenteel twee typen dubbel glas: gewoon dubbel glas en HR++.

Dubbel Glas

Dubbel glas bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit twee platen glas. Dubbel glas heeft een grote isolerende werking. Het houdt warmte binnen en herrie buiten. Tussen de glasplaten bevindt zich een isolerend laagje lucht. Het glaswerk is omringd met een metalen strip en kit om de luchtlaag te isoleren. Hierdoor gaat er veel minder warmte verloren in de winter en blijft het wat koeler in huis tijdens warme zomerdagen. De isolatiewaarde van dubbelglas is 2x dat van enkel glas. Naast de energiebesparing komt er minder geluid door van buiten, handig wanneer u aan een drukke straat woont of een luidruchtige buurman heeft.

HR++ Glas

Hoog Rendement Glas (HR++ ) isoleert tot vijf maal beter dan enkel glas. De tussenruimte van de twee glasplaten is met een speciaal isolerend gas gevuld. Ook is er bij HR++ glas een hele dunne doorzichtige metalen coating op het glas aangebracht die voor nog meer isolatie zorgt.