CV ketel vervangen

Radiator

De radiator geeft de warmte in het water af aan de lucht in het huis. Het verschilt per radiator in hoeverre dit efficiƫnt verloopt. De variaties in kleur en vorm van radiatoren zijn enorm. De kleurkeuze en vorm is zeer onderhevig aan smaak. De leverancier kan je het assortiment laten zien en deze zijn vaak in een showroom te bezichtigen. Het is belangrijk radiatoren te nemen die een vermogen hebben dat past bij uw ketel en de ruimte die verwarmt dient te worden. Op deze website is dit precies uit te rekenen. De vakman kunt u hier natuurlijk ook bij helpen.

Je haalt het maximale rendement uit de radiator als er zo min mogelijk lucht in het verwarmingscircuit opgesloten zit. Ontlucht daarom de verwarmingen minimaal twee keer per jaar. Dit scheelt gelijk in het gekraak en vooral getik van de radiatoren. Een handige Harry geeft advies over hoe de CV te ontluchten. De loodgieter kan deze klus natuurlijk ook klaren.

Radiatoren zijn met verf gemakkelijk van een andere kleur te voorzien. Door de warmteverschillen is het wel noodzaak speciale radiatorverf te gebruiken.