Aanbouw uitbouw

Soorten glas

Tegenwoordig wordt er bijna geen huis of aanbouw meer opgeleverd met enkel glas. Het loont de moeite de aanbouw van dubbel glas te voorzien door de besparing die het oplevert op uw energierekening. Er zijn momenteel twee typen dubbel glas, gewoon dubbel glas en HR++.

Dubbel glas bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit twee platen glas. Dubbel glas heeft een grote isolerende werking. Het houdt warmte binnen en herrie buiten. Tussen de glasplaten bevindt zich een isolerend laagje lucht. Het glaswerk is omringd met een metalen strip en kit om de luchtlaag te isoleren. Hierdoor gaat er veel minder warmte verloren in de winter en blijft het wat koeler in huis tijdens warme zomerdagen. De isolatiewaarde van dubbelglas is 2 maal dat van enkel glas. Naast de energiebesparing komt er minder geluid door van buiten, handig wanneer u aan een drukke straat woont of een luidruchtige buurman heeft.

Hoog Rendement Glas (HR++ ) isoleert tot vijf maal beter dan enkel glas. De tussenruimte van de twee glasplaten is met een speciaal isolerend gas gevuld. Ook is er bij HR++ glas een hele dunne doorzichtige metalen coating op het glas aangebracht die voor nog meer isolatie zorgt.

Bij grote oppervlakten is het verstandig om speciaal hiervoor ontwikkeld veiligheidsglas te gebruiken. Dit glas kan letterlijk tegen een stootje. Vraag uw aannemer naar verdere voordelen van de beschikbare soorten glas.