Aanbouw uitbouw

Kozijnen en posten

Hout is het klassieke materiaal voor kozijnen en (deur)posten. Het heeft een goede isolatiewaarde en zorgt voor een klassieke uitstraling. Houten kozijnen en posten vragen wel om meer onderhoud dan aluminium of kunststof kozijnen. Hout is na een aantal jaren wat makkelijker een ander kleurtje te geven is. Voorheen werden houten kozijnen en posten vooral van tropisch hardhout gemaakt. Keurmerken als het FSC-keurmerk en het Keurhout-logo verzekeren u kwaliteit én dat het hout op verantwoorde wijze geproduceerd is.

Aluminium kozijnen en posten zijn duurzamer, onderhoudsarmer dan hout, maar hebben een lagere isolatiewaarde. Doorgaans zijn de aluminium kozijnen gecoat. Het voordeel is dat deze coatings een hoge kwaliteit garanderen, wat het verven onnodig maakt. Wilt u weten of uw leverancier goed materiaal gebruikt, kijk dan of ze een KOMO keurmerk beschikken. Het goed (laten) onderhouden van de kozijnen is raadzaam.

Kunststof kozijnen en posten worden gemaakt van PVC, is onderhoudsarm, duurzaam en leverbaar in iedere kleur. Het is mogelijk de kusstof kozijnen te maken met een houtnerf motief, zodat je toch en klassieke uitstraling krijgt. Kunststof kozijnen isoleren goed en zorgen in combinatie met dubbel glas voor een duidelijke besparing op energiekosten. In de kunststof branche is een overkoepelend keurmerk ontwikkeld, het VKG Keurmerk.