Aanbouw uitbouw

Keuze leverancier

Bij een aanbouw of uitbouw besteed je een hoop geld en wilt daarom niet dat er half werk geleverd wordt. Vraag verschillende offertes aan en kies eventueel voor een aannemer die aangesloten is bij BouwGarant. BouwGarant controleert aannemers en zij dienen aan een aantal eisen te voldoen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de aannemer gegarandeerd.

Informeer bij uw rechtsbijstandverzekering of aanbouwen in uw polis gedekt wordt. Sluit eventueel een extra polis af indien het niet gedekt wordt.

Vraag of de architect bij de BNA (Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten) is aangesloten. Het wil niet zeggen dat een architect die niet aangesloten is per definitie slecht werk levert, maar mocht er iets niet goed gaan, dan kunt u beroep aantekenen tegen uw architect bij het College van deze bond.

Vraag meerdere offertes aan om zo een goed beeld van de prijs en kwaliteit van aanbieders te krijgen voor uw aanbouw. Loop samen met de aannemer het ontwerp door en bespreek wat er precies wel of niet gedaan moet worden. Door dit soort zaken goed van tevoren af te stemmen, zijn eventuele problemen te voorkomen na de oplevering van de aanbouw. Maak ook duidelijke afspraken over het ontwerp, verantwoordelijkheden, oplevering, planning en betalingsvoorwaarden met de aannemer. Leg deze zaken goed vast in de offerte en het koopcontract.