1. Verbouwen informatie
  2. Vloer
  3. Bookmark and Share

Vloer

Een vloer is een bepalend onderdeel van een ruimte. Niet alleen beslaat het een groot oppervlakte, het is ook van invloed op de keuze voor meubilair en accessoires. Grofweg zijn vloeren in de volgende soorten onder te verdelen:

Houten vloer
Stenen vloer
Tapijt vloer
Gegoten vloer
Tegel vloer

Niet enkel het materiaalsoort is verschillend, ook mogelijkheden in afwerkig en kleuren zijn eindeloos. Een mooie vloerafwerking is niet goedkoop, maar omdat het zo belangrijk is krijgt u zeker waar voor uw geld. Het type vloer en de afwerking zijn erg afhaneklijk van het doel van de vloer en uw wensen. Strakke, makkelijk te reinigen vloeren zijn handig als u huisdieren heeft. Wilt u lekker met de blote voeten over zacht tapijt lopen dan zal uw voorkeur uitgaan naar een tapijt. De sfeer van het huis is belangrijk. Zo geeft een houten vloer vaak een klassieke uitstraling en zal een grindvloer een veel strakkere sfeer opleveren.

Hieronder geven we informatie over de meest gangbare vloersoorten, vloerverwarming en waar op te letten als u een vloerleverancier kiest.Lees verder:
> Eigenschappen van een natuurstenen vloer
> Eigenschappen van een houten vloer
> Eigenschappen van tapijt
> Eigenschappen van gegoten vloeren en grindvloeren
> Eigenschappen van een tegelvloer
> Vloerverwarming
> De vloer laten leggen