1. Verbouwen informatie
  2. Sierhekwerk
  3. Bookmark and Share

Sierhekwerk

Een mooi hek is een sierraad voor het huis en de tuin. Metaal is de meest gebruikte materiaalsoort, maar hekwerk wordt ook van hout en kunststof gemaakt.

Het doel en de functie van (sier)hekwerk ligt voor de hand: ongewenste gasten blijven buiten, gewenste gasten binnen. Sierhekwerk heeft bovendien een esthetische waarde; het verfraait het aanzicht van uw woning of pand.

Sierhekwerk is uitvoerbaar in verschillende materiaalsoorten. Hout, kunststof en metaal zijn daar de meest gangbare in. Allen hebben een eigen uitstraling, functie, maar ook degelijkheid. Hout bijvoorbeeld, heeft een natuurlijke, warme uitstraling. Gaat u voor écht duurzaam, inbraakwerend hekwerk, dan is metaal een betere keuze.

De poort in het sierhekwerk is veelal de eyecatcher van het complete hekwerk—of het nu een doorlooppoort of dubbele poort betreft. Poorten zijn, naast hun toegangsfunctie, ook op andere manieren erg praktisch. Brievenbussen, lantaarns, intercoms en elektronische schuifdeuren zijn enkele voorbeelden van de te integreren extra’s.

Er zijn mogelijkheden om hekwerk zelf te doen. Bouwmarkten en tuincentra leveren hekwerk wat u zelf in elkaar kunt zetten. Een beetje handigheid is vereist.

In Nederland zijn veel sierhekwerk specialisten actief. Zorg dat u weet waar u op moet letten bij het kiezen van sierhekwerk leveranciers.Lees verder:
> Waarom sierhekwerk
> Materiaalsoorten voor hekwerk
> Poort
> Zelf te doen
> Leverancier