1. Verbouwen informatie
  2. Dakkapel
  3. Bookmark and Share

Onze tips:

  1. Vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes van dakkapel leveranciers.

Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel heeft enorm veel voordelen, zowel voor het woongenot als de waarde van uw woning. Krappe, donkere zolders veranderen met het plaatsen van een dakkapel in lichte, ruime vertrekken geschikt als kantoor, extra slaapkamer—noem het maar op. Erg aantrekkelijk voor eventueel toekomstige kopers van uw huis.

Dakkapellen worden prefab (compleet opgebouwd in fabriek) of als opbouw dakkapel geleverd (opbouw gebeurt ter plaatse). Niet iedere dakkapel kan prefab geleverd worden: maatwerk en dakkapellen met een schuin dak worden altijd als opbouw geleverd.

Kozijnen en posten hebben in zowel ontwerp als materiaal grote invloed op de uitstraling en sfeer van de dakkapel. Houd bij uw keuze ook rekening met het verschil in onderhoud en duurzaamheid.

Wanneer u kiest voor het soort glas in de kozijnen van de dakkapel, overweeg dan HR++ glas te plaatsen, in plaats van gewoon dubbel glas. HR++ glas heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor u minder hard hoeft te stoken. Dit is milieuvriendelijker én scheelt u geld op de energierekening.

Ieder type dak van de dakkapel heeft een andere uitstraling, andere eigenschappen, kwaliteiten en mogelijkheden. Verdiep u goed in de verschillen, voor- en nadelen voordat u een keuze maakt. Ook de dakgoot is daarbij een belangrijke overweging.

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de dakkapel moet worden afgewerkt. Afwerking maakt het plaatje compleet en de dakkapel woonklaar. De afwerking doet u zelf, laat u aan de dakkapel specialist over, of u schakelt een klusjesman in.

Voor veel dakkapellen is een omgevingsvergunning nodig. Voor het indienen van een vergunningsaanvraag bij uw gemeente heeft u een bouwtekening van de leverancier of architect nodig. U kunt de leverancier ook een omgevingsvergunning laten aanvragen. Op die manier heeft u er weinig omkijken naar.

Het is daarbij, en bij het gehele dakkapel traject, belangrijk dat u de juiste leverancier kiest. De keuze van leverancier maakt u niet lichtvoetig en moet daarom zorgvuldig gebeuren. Doe dit door dakkapel leveranciers te vergelijken. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en maak zelf de beste keuze.Lees verder:
> Voordelen van een dakkapel
> Prefab dakkapel of dakkapel op maat?
> Kozijnen en posten
> Soorten glas
> Dak van de dakkapel
> Dakgoot van de dakkapel
> Afwerking van de dakkapel
> Bouwtekening en Architect
> Bouwvergunning
> Bouwvergunning laten aanvragen
> Keuze leverancier